ANNONS

  • Bransch: Farmaci
  • Erbjuder: Anställning, Examensarbete, Trainee, Sommarjobb, Praktik

Apoteket

Välkommen till Apoteket

Här är du med och utvecklar Sveriges ledande apotekskedja.

Vi på Apoteket vill hjälpa våra kunder med hälsa och välbefinnande – genom hela livet. Vi är Sveriges ledande apoteksaktör och tack vare kundernas uppskattning och våra medarbetares höga kunskap fortsätter vi att växa. Vi är alltid intresserade av duktiga farmaceuter och egenvårdsrådgivare som har ett stort engagemang för läkemedel och hälsa och som vill vara med och utveckla Apoteket.

Apoteket har en unikt bred verksamhet där du som farmaceut och egenvårdsrådgivare har goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. Apoteket bildades 1971 och är ett statligt ägt företag, det innebär att vi ägs av svenska folket. Vi har verksamhet på 250 orter över hela Sverige och medarbetare som kommer från 83 länder. Sammanlagt pratar de olika 57 språk. För att vi ska kunna bedriva en hållbar verksamhet och göra det enklare för kunden att må bra känns det viktigt för oss att satsa på din kompetensutveckling och din hälsa. Vi tror nämligen att när du mår bra och är engagerad i ditt jobb har du också riktigt bra kundmöten.

Apotekets verksamhet

Läkemedel och råd till konsumenter:
Till oss vänder sig hela Sveriges befolkning för läkemedel, hälsoprodukter, hälsotjänster och rådgivning. I mötet med kunderna får du möjlighet att hjälpa dem att använda sina läkemedel och egenvårdsprodukter på rätt sätt.

I vår kundservice har vi farmaceuter som möter kunderna via digitala kanaler och telefon.
Medarbetare på våra distansapotek tar hand om orderberedning och ser till att varorna finns på våra apotek samt ser till att kunderna som e-handlar på apoteket.se får sina leveranser. För att människor enkelt ska kunna få tag på läkemedel och andra apoteksprodukter när de behöver dem utvecklar vi ständigt våra digitala tjänster och kundkanaler. Vi var först i Sverige med att erbjuda e-handel med läkemedel och först med att erbjuda möjlighet att e-handla läkemedel i mobilen.

Tjänster till vård och omsorg:
Till landsting, kommuner och privata vårdgivare erbjuder Apoteket tjänster kopplade till läkemedel och patientsäkerhet, såsom läkemedelsleveranser, farmaceutiska tjänster, specialläkemedel och dosförpackade läkemedel. Visste du att vi på Apoteket uppfann ApoDos, tjänsten för dosförpackade läkemedel?

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss

De flesta som arbetar hos oss är apotekare, receptarie eller apotekstekniker/egenvårdsrådgivare. I din befattning kan du ha flera olika roller beroende på kompetens, intresse och erfarenhet. Vi erbjuder även kombinerade tjänster där du arbetar både på apotek och exempelvis med läkemedelsleveranser och tillverkning.

Genom att fördjupa din kunskap inom något område kan du efterhand få särskilt ansvar eller en specialistroll. När du är redo finns det också möjlighet för dig att gå vidare i olika ledarroller. Tillsammans med din chef följer du regelbundet upp din kompetens och karriärutveckling.

Sandra Hall - Leg. Receptarie och apotekschef för två apotek.

Vad är det bästa med att vara ledare på Apoteket?
Jag får göra så många olika saker. Jag älskar att mäta kunderna i apoteket men tycker också det är kul att anställa medarbetare och få samarbetet att fungera. Det är viktigt att gruppen trivs tillsammans. Eftersom jag har haft flera roller på olika slags apotek har jag lärt mig mycket om människor och deras olika behov.

Varför rekommenderar du studenter att börja jobba på Apoteket?
Hos oss arbetar du varje dag med att hjälpa våra kunder att må bra. Tillsammans med duktiga kollegor är du med och formar företaget. Du lär dig nya saker hela tiden, genomför dina samtal med kunder och genom Apotekets stora utbud av kompetensutveckling. En sak som kag själv är extra stolt över är vår kvalitetskontroll av produkter och att vi är i framkant när det gäller att ta fram nya innovativa lösningar som till exempel e-handel med läkemedel i mobilen.

Efrem Woldegiorgis - Leg. Receptarie och farmaceut inom tillverkning av specialläkemedel.

Vad har du arbetat med sedan du började på Apoteket 2001?
Jag har haft många olika arbetsuppgifter. Jag har arbetat både på sluten och öppenvårdsapotek, med läkemedelsförsörjning på sjukhusapotek, tillverkning av cytostatika och kvalitetsgranskning av läkemedelshantering. Just nu arbetar jag som nationell resurs med beredning på tillverkningsenheten i Örebro.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Apoteksarbete är i sig utvecklande eftersom det hela tiden kommer nya produkter och nya rön. Jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad. Det är ett livslångt lärande och det får jag stöd för hos Apoteket. För mig personligen finns det stora utvecklingsmöjligheter på olika områden. Det gäller att vara nyfiken, visa intresse, vara kreativ och prova sig fram.

Vi satsar på dig

För att kunna bedriva en hållbar verksamhet och göra det enklare för människor att må bra är det viktigt för oss att satsa på din utveckling och din hälsa. Som medarbetare har du tillgång till professionell och personlig kompetensutveckling.

Via vår egen utbildningsenhet får du tillgång till ett omfattande utbildningsprogram med bland annat ett hundratal e-utbildningar, utbildningsprogram, inspirationsföreläsningar och olika nätverksträffar.

Utöver marknadsmässig lön, pensionsprogram och personliga försäkringar erbjuder vi dig ett omfattande hälso - och förmånsprogram. Det innehåller bland annat friskvårdsbidrag, aktivitetspeng, företagshälsovård, personalrabatt på egenvårdsprodukter, rabatterbjudanden i webbaserad förmånskatalog, stipendier samt medlemskap i konstförening.

Sommarjobb och extrajobb

Vi ser gärna att du som är farmaceutstudent/(teknikerstudent?) sommar - och extrajobbar hos oss under din studietid. Alla sommarjobb publiceras på vår hemsida där du kan söka tjänster utifrån geografiska preferenser. Har du frågor om ett specifikt sommarjobb eller önskemål om sommarjobb på en specifik ort skriv gärna det eller ta kontakt direkt med apoteket. Vi ser det som mycket positivt att få in nyfikna studenter, både för att lära oss mer av er, samt för att ge er viktig arbetslivserfarenhet under studietiden. 

Trainee inom Apoteket – nationellt utvecklingsprogram

Vi erbjuder traineeplatser till vårt nationella utvecklingsprogram. Vi söker dig som är nyutexaminerad legitimerad receptarie eller legitimerad apotekare.

Under traineeprogrammet får du chansen att lära känna Apotekets alla verksamhetsområden. Programmet pågår under ett år och när du börjar tar du och din chef fram en individuell utvecklingsplan som du följer under året.

Vi erbjuder dig ett varierat utvecklingsprogram med bland annat nätverksträffar med andra traineer, en intern mentor och arbete på olika typer av apotek. Dessutom ingår studiebesök på våra olika driftsenheter, till exempel dosapoteket i Örebro, distansapoteket i Hässleholm/Falun, vårt regionlager i Mölnlycke, Kundserviceenheten i Kalmar samt på en av våra tillverkningsenheter.

Utöver detta kommer du att ha strukturerade aktiviteter tillsammans med regionchefen i din region och få möjlighet att driva ett projektarbete i regionen.

Lediga jobb

Alla lediga jobb inom Apoteket publiceras på apoteket.se. Hittar du inte just vad du söker ser vi gärna att du lämnar en intresseanmälan och beskriver vad du söker så har vi möjlighet att ta kontakt med dig när vi har något som vi tror kan passa. Välkommen till oss på Apoteket!

Vi på Apoteket vill bidra till ett liv i hälsa för alla våra kunder. Med djup kunskap om läkemedel och hälsa erbjuder vi ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och farmaceutiska tjänster till konsumenter och vården. Vi ägs av svenska folket och kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag.

För oss är det viktigt att bedriva vår verksamhet på ett sätt som är ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart. Hållbarhetsfrågorna finns med i allt vi gör och vi arbetar ständigt med kvalitetsfrågor för att kunderna ska känna sig trygga med våra produkter och tjänster.

Välkommen till Apoteket