ANNONS

Otrevlig studentgrupp ger LTH tråkiga rubriker

Otrevlig studentgrupp ger LTH tråkiga rubriker

En anonym källa hävdar att en hemlig grupp trakasserar och sedan hotar studenter på LTH till tystnad enligt Metro. Men verksamhetsansvarig Bodil Ryderheim beskriver situationen något annorlunda och menar att det handlar om en grupp otrevliga studenter som har en attityd av att de kan göra vad de vill.

Metro skriver om otäck grupp studenter på LTH

Metro har idag publicerat flera artiklar om en studentgrupp kallad Lug som terroriserar andra studenter på LTH (Lunds tekniska högskola). I Metro kan man läsa att Lug är en aktiv grupp sedan 2010 och består av tio till tolv manliga studenter som skall ha terroriserat andra studenter, särskilt kvinnliga. Gruppen liknas vid ett kriminellt gäng som trakasserar, förtalar, förföljer och sedan skrämmer sina offer till tystnad. Ledning och studenternas representanter kritiseras för att inte rå på gruppen som sprider skräck på LTH. Det är grava anklagelser som den anonyme källan riktar både mot “terrorgruppen” som mot skolledning.

Studenter trakasseras i Lund
Anställd om trakasserierna: “Det ger hela LTH dåligt rykte”
Hemlig grupp trakasserar kvinnliga studenter i Lund

Verksamhetsansvarig på LTH svarar

Verksamhetsansvarig och studenternas kontaktperson för diskrimineringsfrågor på LTH Bodil Ryderheim svarar på frågor.

Vet ni varför de kallar sig Lug?
Varför de kallar sig LUG vet jag inte – har pratat med några av min medarbetare och ingen vet riktigt utan det är enbart gissningar.

Vad för problem skapade gruppen förra året som gör att gruppen inte får vara med på nollningen i år?
Att de inte får vara med på nollningen och de aktiviteter som anordnas av studenterna vet jag inget om, däremot vet jag att de inte har blivit antagna som faddrar till de nya studenterna som börjar till hösten. Detta är ett beslut som de studenter som ansvarar för årets nollning inom sektionen har tagit.

Vilka andra klagomål har framförts mot denna grupp?
Klagomålen mot gruppen är att de ”tar väldigt stor plats” men deras attityd riktar sig inte speciellt mot kvinnor (eller någon särskild grupp) som felaktigt skrivs i tidningarna idag. Däremot utsätter de övriga studenter för otrevliga tillmälen och har en attityd om att de kan göra vad de vill, att det är de som bestämmer vilket inte skapar den bästa arbets- och studiemiljön. Vi har arbetat med detta sedan det kom till vår kännedom i höstas och efter bl a samtal med gruppen har situationen förbättrats. Vi kommer att fortsätta arbeta med värdegrundsfrågor i stort och definitivt följa upp situationen till hösten igen
 

Visar tid för inlägg Jun 17, 2013

Kommentera artikeln genom Facebook