ANNONS

Terminen är i full gång och det är tentadags!

Terminen är i full gång och det är tentadags!

Nu har alla Sveriges studenter fullt upp fram till i slutet av maj. Här är några enkla tips för tentaplugget!

Veckan innan tentamen

Sammanfattningen
När man läser en kurs på högskolan kan det vara bra att skapa en “egen sammanfattning” av kursen som man kan träna på inför tentan. Sammanfattningen skall vara levande och du ska lägga till och ta bort saker under tidens gång. Var noga med att skriva allt med dina egna ord.

Träna på gamla tentor
För att vara beredd på vilken svårighetsgrad tentan ligger på är det bra att göra gamla tentor. Förbered dig genom att göra så många som möjligt. Lär dig alla begrepp och uppgifter som finns med i tentorna. Känner du dig säker på tidigare tentor brukar kommande tentor inom samma kurs inte vara ett problem.

Instuderingsuppgifter
Har läraren/professorn försett er med instuderingsuppgifter är det väldigt viktigt att man behärskar dessa. Tillsammans med alla uttryck och begrepp kan man komma långt med detta.

Läs inte bara - Skriv
Många gör felet att de bara läser till sig kunskapen. Men på tentan ska du skriva i upp till 6 timmar. Känner du dig inte bekväm med att uttrycka dig med papper och penna kan det bli jobbigt för dig. Så träna på att skriva ner svaren till uppgifterna du tränar på.

Tentadagen

Kom i god tid.
Ställ klockan dagen innan.
Be en vän ringa och väcka dig och gör samma sak för honom/henne.
Kom utvilad - Ett bra tips är att träna dagen eller dagarna innan tentan så att det är lättare att somna och man sover bättre.
Stäng av mobilen-  Den får inte ringa under tentamen. Detta händer ändå med jämna mellanrum och beroende på lärosäte kan studenten bli avstängd från tentan.
Köp frukt godis etc dagen före.

Under tentan

Börja med att skumma igenom tentan för att få en överblick
Fastnar du på en uppgift så gå vidare - sitt inte för länge med samma uppgift
Läs frågorna väldigt noga. Svara på frågorna.
Skriv tydligt och uttryck dig väl i texten.
När du är klar så gå igenom hela tentan igen om tid finns.
Drick vatten och tugga på något!

Visar tid för inlägg Feb 08, 2013