ANNONS
  • Välkommen till högskoleprovet
    Börja träna helt gratis här!

Kurser för högskoleprovet

Om du vill få ut det mesta av dina studier så kan du köpa en kurs från en seriös aktör som är specialiserad på högskoleprovet. Det finns också böcker, appar, intensivkurser, webbkurser och personlig undervisning.

Intensivkurs/klassrumskurs

Ett av de populärare sätten att förbereda sig inför högskoleprovet. Läraren går igenom material om högskoleprovet för flera elever under en föreläsning. Föreläsningen är ofta under en dag eller en helg. Nackdel med intensivkurs är att det är mycket information att ta in på kort tid. Fördel är att du får en lärare, du får en bra grund och det är ofta prisvärt. Här kan du anmäla dig till intensivkurser i dom flesta städer i Sverige

Bok

Böcker är vanliga läromedel för högskoleprovet. Här kan du lära dig grunderna för en billig peng. Observera att detta är läroböcker att jämföra med skolans material. Nackdelar är du får ej någon genomgång av en lärare och det är upp till dig att tolka bokens innehåll. Det finns väldigt många böcker att välja på.

App

Appar finns i olika former för att lära sig om olika delar på högskoleprovet. En app är bra eftersom du kan välja var och när du vill plugga. Ofta är apparna designade för att du ska kunna plugga under mikropauser i vardagen t.ex när du väntar på bussen. De flesta apparna på app store är dock oftast ett komplement till annan utbildning p.g.a deras grunda innehåll.

Webbkurs

Webbkurser är nog den mest heltäckande kurstypen. På samma sätt som appar så kan du plugga som det passar dig. Webbkurser innehåller oftast ett väldigt omfattande material där du kan lära dig allt om högskoleprovet. Eftersom du sitter vid datorn så erbjuds du också en mer interaktiv miljö för optimerat lärande. Vissa kurser erbjuder till och med lärarkontakt och förbättringsgaranti. Här är en länk till en av dom bästa webbkurserna: hpakademin.se/webbkurs/

Privatlärare

Privatlärare är det mest individuella och anpassade sättet att studera inför högskoleprovet. Du får en personlig analys av en lärare där ni tillsammans ser över vilka områden du behöver fokusera på. Undervisningen sker på dina villkor och takten är det du som styr. Privat undervisning är den dyraste kurstypen. läxhjälpsföretag erbjuder ofta lärare som också kan lära ut högskoleprovet. Hpakademin har erbjudanden med specialistlärare som är 100 procent fokuserade på högskoleprovet.