ANNONS

  • Bransch: Myndighet
  • Erbjuder: Anställning, Examensarbete, Trainee, Praktik, Utlandsmöjligheter

Regeringskansliet

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Att arbeta i Regeringskansliet är att bidra till samhällsutvecklingen. Vårt uppdrag är att stödja regeringen i dess uppgift att styra Sverige och förverkliga sin politik.

De flesta av oss som jobbar här är inte politiker, men för många uppgifter är det viktigt att vara samhällsintresserad. Det är även viktigt att du är flexibel, det vill säga att du snabbt kan anpassa dig till nya förutsättningar, och att du har lätt för att uttrycka dig både skriftligt och muntligt.

Stöder regeringen

Regeringskansliet finns till för regeringen och statsministern är vår högsta chef. Vi stöder regeringen med att analysera olika frågor, utforma lagar, styra myndigheterna, utveckla relationer med andra länder och ta fram underlag till olika beslut och ställningstaganden i förhandlingar, exempelvis inom EU.

Internationellt arbete

Ungefär 600 medarbetare arbetar i andra länder, på exempelvis ambassader eller konsulat. Många som arbetar i Sverige har också dagliga internationella kontakter.

Erfarna medarbetare i händelsernas centrum

De som börjar arbeta i Regeringskansliet har ofta högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi eller juridik och några års arbetslivserfarenhet. För en del jobb krävs svenskt medborgarskap.

Oavsett arbetsuppgift befinner du dig i händelsernas centrum när du jobbar i Regeringskansliet. Här utför du ett meningsfullt arbete. Varje dag.

Framtida jobb hos oss

För dig som är engagerad och samhällsintresserad väntar stimulerande och utmanande uppdrag i Regeringskansliet. Vi söker kontinuerligt nya medarbetare, titta in på www.regeringen.se/jobb för att se vad vi söker. På sidan Student och praktik finns mer information till dig som studerar. Planera för en framtid hos oss!

Läs mer om regeringen och Regeringskansliet
Mer om att arbeta i Regeringskansliet
Information till dig som studerar

FAKTA

Regeringskansliet består av Statsrådsberedningen, som leder arbetet i Regeringskansliet, ett antal departement med ansvar för olika politikområden och en förvaltningsavdelning för gemensamt stöd, service och utveckling.
Vi finns i centrala Stockholm och i ett hundratal länder i världen.

I Regeringskansliet arbetar cirka 4600 personer, varav 200 är politiskt anställda. 600 personer arbetar utomlands.

De flesta av Regeringskansliets medarbetare jobbar som handläggare på ett departement, med att ta fram underlag till den politiska ledningen. Men här jobbar också administratörer, kommunikatörer, it-tekniker, personalvetare, servicetekniker och många fler.