ANNONS

  • Bransch: Medicin/Vård
  • Erbjuder: Examensarbete, Sommarjobb, Praktik

Unilabs

Om Unilabs

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och Radiologi till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service.
Verksamheten bedrivs vid mer än 50 enheter i 22 städer varav vid 3 akutsjukhus. Unilabs har ca 900 medarbetare, huvudsakligen biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin.
Laboratoriemedicinska analyser och radiologi har en avgörande betydelse vid diagnostik, uppföljning och behandling av patienter. Ca 80 % av alla handläggningsbesluten i sjukvården baseras på ett diagnostiskt provsvar. Våra enheter fungerar som en integrerad länk i vårdkedjan. Våra uppdragsgivare är både öppen och sluten vård inom såväl offentlig som privat sektor.

Radiologi

Inom radiologi genomför vi undersökningar med alla metoder som räknas till bild- och funktionsdiagnostik. Vi arbetar med modern utrustning med nya tekniska lösningar och investerar i hög humankompetens och kan därför erbjuda hög kvalitet, korta väntetider och konkurrenskraftiga priser. Alla våra enheter utnyttjar de nya tekniker som tillkommit under senare år såsom magnetisk resonanstomografi (MR), datortomografi (CT) och ultraljud. Våra röntgenavdelningar finns, vid Globen och på Bromma Sjukhus i Stockholmsområdet, vid Haga och Almedal (Mölndalsvägen) i Göteborg samt Uddevalla.
Radiologi driver även mammografi på flertalet ställen i Sverige. I Stockholm på Capio S:t Görans Sjukhus och i Tumba, Uppsala, Södra Älvsborgs Sjukhus, Karlskrona, fyra enheter i Göteborg (Grindstugan vid Carlanderska, Kungsgatan, Hisingsgatan samt Angered)  och Stenungsund. Sedan april 2009 bedriver vi även mammografi i Skåne på uppdrag av Region Skåne.

Laboratoriemedicin

Inom laboratoriemedicin utför vi analyser inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi/cytologi samt transfusionsmedicin. Vi gör kraftiga satsningar på informationsteknologi och logistik samt utveckling av nya metoder. Våra laboratorier är belägna i Stockholm vid Capio S:t Görans Sjukhus, i Sörmland vid sjukhusen i Nyköping och Eskilstuna, i Västra Götaland vid sjukhusen i Lidköping, Falköping, Skövde och på Capio Lundby Sjukhus i Göteborg. Vi bedriver även 13 primärvårdslaboratorier som är belägna runt om i Stockholmsområdet.

Student

Studerar du redan till BMA eller Sjuksköterska, hör av dig till oss genom http://unilabs.se/HR/Intresseanmalan.
Vi kan hjälpa till med praktik, sommarjobb eller kanske ditt examensjobb. Vi har utbildade handledare på många av våra enheter.

Vill du veta mer om oss?

unilabs.se hittar du det mesta om oss och vad vi gör. Du kan även ”gilla” oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad om vad vi gör.