ANNONS

  • Bransch: Teknikkonsulter
  • Erbjuder: Examensarbete, Sommarjobb, Praktik, Utlandsmöjligheter

WSP Sverige

WSP och GENIVAR har gått samman och bildar ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Med över 300 kontor och 14 500 medarbetare i 35 länder bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling.  Ett av våra prioriterade områden handlar om att utforma framtidens städer. WSP deltar i en mängd prestigeprojekt runt om i världen. Våra medarbetare är experter inom olika områden som vägar och järnvägar, framtidens energiförsörjning, hållbart byggande, klimatanpassningar, transporter och infrastruktur, för att nämna några.

Hos WSP finns de utmanade uppdragen som gör att våra medarbetare ständigt lär sig mer och utvecklas i samverkan med kunniga kollegor inom en mängd olika områden.

Johan H WSP Group”Man får ta ansvar tidigt”
Johan Holst kommer från Jönköping och pluggade till byggnadsingenjör i Umeå.  Under utbildningen kom han i kontakt med WSP-kontoret när han sökte exjobb.
– Jag ville till ett konsultföretag och hade kamrater som tipsade om WSP, säger Johan. På WSP-kontoret i Umeå gjorde Johan sitt examensarbete som handlade om dimensionering av stomme för en industribyggnad.
Efter utbildningen ville Johan till Stockholm eller Göteborg. Han hörde talas om att man sökte medarbetare till vattenbyggnadsavdelningen på WSP i Stockholm och här är han nu och trivs jättebra.
– Det bästa är att uppdragen är så varierande och att man får ta eget ansvar i projekten. Just nu hjälper jag en kund med förfrågningsunderlag för säkerhetshöjande åtgärder vid en stor dammanläggning. Många av Johans kunder finns inom kraftindustrin. Det handlar mycket om konstruktioner av stål och betong vid de stora kraftverken och mycket av projekteringen genomförs i 3d-program som Tekla structures.