ANNONS

Campus Piteå

Institutionen för konst, kommunikation och lärande, som institutionen i Piteå heter, är en del av Luleå tekniska universitet. Här studerar närmare 1000 personer. Institutionen har som mål att bli Europas mest innovativa mötesplats för medier och musik.

I Piteå ges utbildningar inom dans, musik, upplevelseproduktion och medier, allt under samma tak. Detta ger stora samarbets- och projektmöjligheter.

Campus Piteå

Piteå Studentsektion (PiSt)

Att vara medlem i Piteå Studentsektion har sina fördelar. Organet kan liknas med ett fackförbund för studenten där dem verkar för bl a utbildningskvalité, likabehandling, integration och studentens allmänna välbefinnande. Piteå Studentsektion anordnar även evenemang, resor och andra sociala aktiviteter. Som medlem får man också tillgång till studentrabatter.

Piteå Studentsektion har själv ingen egen bostadsförmedling utan hjälper bara studenter med var de ska leta. På piteastudent.se finns kontaktuppgifter till bostadsbolag och vandrarhem.

För att veta mera gå in på: www.pitestudent.se

Acusticum Science Park

Acusticum Science Park är navet i en samverkan mellan fyra aktörer; Piteå kommun, näringslivet, Institutionen för musik och medier samt Piteå näringsfastigheter. Acusticum är en företagsby med dryga 30 företag, man är också en mötesplats för människor med ett stort kunnande inom ljud, media, musik och upplevelser.

Klicka dig vidare till Acusticum Science Park här: www.acusticum.com

Piteå som studentstad

Piteå har ca 41 000 invånare och ligger drygt 5 mil sydväst om Luleå. Då Piteå bara ligger 10 mil söder om polcirkeln så har man midnattsol under sommaren. Här arrangeras Piteå Summergames (stor fotbollsturnering för barn och ungdomar), den stora gatufestivalen Piteå Dansar och Ler och musikveckan Festspel i Pite Älvdal.

Studentrabatter i Piteå

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Piteå.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Presentationsfilm

Karta och kontakt

Campus Piteå
  • Snickargatan 20
    Box 744, 941 28 Piteå