ANNONS

Campus Roslagen

Campus Roslagen liknar i mångt och mycket ett campus vid ett amerikanskt lärosäte, dels blir man garanterad möjlighet att bo i studentlägenhet på campus, dels har man ett nära samarbete med näringslivet. Samarbetet är väldigt viktigt i dagens samhälle med tanke på vilken roll ett kontaktnäts storlek och innehåll spelar när det handlar om att skaffa sig ett arbete efter studierna.

Det finns också ett nära samarbete mellan Campus och studentföreningarna. Föreningarna disponerar ett kårhus där man bland annat anordnar fester. Där finns också ett gym.

Campus Roslagen

Gångavstånd till allt du behöver

Campus Roslagen ligger i Norrtälje och är ett stort grönskande parkområde. Från studentbostäderna är det nära till alla utbildningslokaler, studierum, restaurang, gym och sporthall.

Många olika utbildare på Campus

På Campus finns många olika utbildare, bland annat Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms Tekniska Institut, Svenskt Centrum för Optometri, TEC –Travel Education Centre samt NKV-Norrtälje Kommunala Vuxenutbildning.

Norrtälje som studentstad

Norrtälje har en väldigt mysig stadskärna med många trevliga butiker och fik. Det är nära till allt från studentbostäderna och det finns en uppsjö av aktiviteter på och kring Campus. På Campus Roslagen hittar du ett intressant studentföreningsliv med bland annat arrangerade studentfester och föreläsningar. Kåren har en nära koppling till både Stockholms och Uppsalas studentliv där studentföreningarna anordnar allt från konserter, pubaftnar, film- och popfestivaler samt baler, till arbetsmarknadsdagar, föreläsningar och debatter.

Norrtälje ligger nästan 7 mil nordöst om Stockholm och det är ungefär lika långt till Uppsala som ligger väster om Norrtälje. Det tar ungefär 45 minuter med bil till centrala Stockholm, väljer man bussen istället tar det nästan en timme. Det bor ungefär 56 000 invånare i kommunen och under sommarmånaderna är invånarantalet nästan det dubbla tack vare den fantastiska skärgården och alla sommarbostäder. I kommunen finns också ca 10 000 öar.

Utbildningar

YH/Yrkeshögskoleutbildningar

Optometritekniker 400 YH-poäng
Internationell Resekonsult - TRAC 400 YH-poäng
Projektledare Möten & Events 80 KY-poäng
Integrationspedagog 200 YH-poäng, distansutbildning

Högskoleutbildningar

Handelshögskolan i Stockholm
Ekonomie kandidatprogram, 180 hp, Retail Management

Norrtälje Kommunala Lärcentrum
Förskollärarprogram 210 hp, Karlstads universitet
Socionomprogram 210 hp, Högskolan i Gävle
Sjuksköterskeprogram 180 hp, Högskolan i Gävle

Studentrabatter i Stockholm

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Stockholm.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Apoteksgruppen
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för Apoteket Nova
Bild för MyTrendyPhone.se
Bild för A-Dental

Karta och kontakt

Campus Roslagen
  • Kaserngatan 1
    761 46 Norrtälje