ANNONS

Högskolecentrum Ljungby

Högskolecentrum Ljungby är ett samarbete mellan Ljungby kommun, näringslivet och Linneuniversitetet. Här samlas flera utbildningsanordnare med gemensamma värderingar under samma tak. En nära samverkan mellan högskola och näringsliv / industri är basen.

Högskolecentrum Ljungby (HCLY) har sedan starten 2001 byggt upp en utvecklad studiemiljö med eget bibliotek, informationsdatabaser, teknik- och IT-support, studentadministration, studentbostäder med bostadsgaranti och support för studenternas föreningsliv. Kort sagt en komplett studiemiljö för effektiva och trivsamma studier.

Samverkan

Samtliga utbildningar på Högskolecentrum bygger på idéer och behov från näringslivet. Här finns ett nära och aktivt samarbete mellan näringsliv, offentliga myndigheter, föreningar, organisationer, universitet och högskolor.

Målen är att utveckla ny kunskap genom att kombinera högskolevärldens teoretiska kunnande med arbetslivets verklighet och framtida behov. Denna samverkan gynnar både studenterna, högskolan och näringslivet/offentlig sektor.

Många pratar om detta i dag - vi gör det verkligt!

Utbildningar

 

Student i Ljungby

En fika på Roddys eller häng på studentpuben?
Trots Ljungbys storlek är det en stad där man finner det mesta, även ett aktivt studentliv. Med över 500 studenter på HCLY finns det alltid något att hitta på och engagera sig i.

Ljungby kommun har ca 27.000 invånare och drygt 15.000 bor i själva Ljungby, en stad där det mesta är nära och lätt tillgängligt. Sitt invånarantal till trots har Ljungby förhållandevis många företag, över 2400. Detta är en förutsättning för att HCLY ska fungera, då ett av våra grundkoncept är att studenterna ska ha tillgång till utbyte med näringslivet även under studietiden.

Själva högskolecentrum Ljungby finner du i fräscha lokaler på Garvaren, bara ett stenkast ifrån Ljungby centrum. I centrum finns en hel del restauranger och caféer, där man kan träffas och umgås. I Ljungby finns även ett shoppingutbud, där man finner det mesta man kan behöva.

Studentrabatter i Ljungby

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Ljungby.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Högskolecentrum Ljungby
  • Högskolecentrum Ljungby
    Stationsgatan 2
    341 60 Ljungby