ANNONS
Logotyp för Kungliga Tekniska högskolan

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största och äldsta tekniska universitet. KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning på högskolenivå.

KTHs forskning är internationellt erkänd och på flera områden till och med världsledande.

Vid KTH studerar man till arkitekt, civil- och högskoleingenjör. Här ges också tekniskt basår, kandidat-, magister- och vidareutbildning. Totalt verkar här drygt 17 000 studerande.

KTH grundades 1827 och är sedan 1917 beläget i centrala Stockholm. Verksamhet är också förlagd vid campus i Kista, Haninge, Södertälje och Flemingsberg.

Utbildningarna vid KTH är inriktade på teknik och naturvetenskap.

Internationella möjligheter

Om du läser på KTH har du gott om chanser att komma utomlands. KTH har avtal med ledande tekniska universitet världen över som kan vara svåra att komma in på som “vanlig” sökande. Med studentutbyte med över 100 universitetet runt om i världen ligger KTH i topp bland svenska universitet när det gäller att både skicka ut och ta emot utbytesstudenter.

Som student på KTH kan du välja att studera ett år på de universitet KTH samarbetar med. Du kan också göra delar av din praktik eller ditt exjobb utomlands. Med en examen från KTH har du också goda möjligheter att sedan välja att arbeta utomlands. KTH har ett gott rykte världen över. Och om du väljer att forska på KTH har du ständig kontakt med utländska kollegor.

Dörröppnare

Med en utbildning från KTH öppnas många dörrar när du fått din examen, både i Sverige och internationellt. Som ingenjör kan du arbeta med att förbättra dagens och morgondagens teknik men också med helt andra saker – möjligheterna är oändliga.

Tekniska Högskolans Studentkår (THS)

Kåren bildades 1902 och är Sveriges äldsta och största teknologkår. Sedan starten har THS alltid arbetat för att göra studenternas vardag bättre, värna om utbildningen, öka gemenskapen och hjälpa studenter mot en spännande karriär efter examen. THS erbjuder sina medlemmar att testa möjligheten med sina idéer. Många projekt är i full gång och det startas hela tiden nya.

THS består av 19 sektioner, som är knutna till KTH:s olika utbildningar. THS verksamhet bedrivs dels lokalt på sektionerna och dels centralt i gemensamma verksamhetsområden som THS kårstyrelse och ledningsgrupp ansvarar för. De gemensamma verksamhetsområdena kan framförallt delas in i utbildningsfrågor, fester och sociala aktiviteter, näringslivsfrågor och internationella frågor. Den gemensamma verksamheten styrs av medlemmarna och sektionerna genom THS Kårfullmäktige

Förutom att arbeta med utbildningsfrågor, ordna fester och etablera kontaktytor med näringslivet och framtida arbetsgivare har THS även en rad andra verksamheter. THS kårbokhandel säljer kurslitteratur och en och annan kioskvältare till bra priser, THS Café ser till att det finns nybakta bullar, färskbryggt kaffe, väldoftande te eller kanske en varm lunchsoppa för fikasugna studenter och Kårexpeditionen hjälper till med allehanda frågor och funderingar. Inom THS finns det även en rad fristående kårföreningar som erbjuder olika fritidsaktiviteter, exempelvis dykning eller körsång, för THS medlemmar.

Det finns tre viktiga huvuduppgifter som THS har.

 • Att berika studietiden för studenter som studerar vid KTH.
 • Att värna och utveckla kvaliteten för KTH:s utbildningar.
 • Att skapa kontakter mellan studenter och näringslivet.
 • Läs mer om Tekniska Högskolans Studentkår här.

 

Arbetslivskontakter

För att vara attraktiv på arbetsmarknaden efter dina studier är viktigt att tidigt etablera en kontakt med näringslivet. Nedanstående aktörer är intresserade av att komma i kontakt med dig angående examensarbete, praktik, sommarjobb, trainee eller internship.

Bild för WSP Sverige

Läs mer om följande utbildningar som ges vid lärosätet

Studentrabatter i Stockholm

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Stockholm.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Apoteksgruppen
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för Apoteket Nova
Bild för MyTrendyPhone.se
Bild för A-Dental

Presentationsfilm

Karta och kontakt

Kungliga Tekniska högskolan
 • Besöksadress: Valhallavägen 79
  Postadress: Kungliga Tekniska högskolan
  100 44 Stockholm
  Telefon: 08-790 60 00