ANNONS

Lärcentrum i Boden

All vuxenutbildning i Boden är samlad under Lärcentrum. Det senaste året har vi haft ca 1.000 studerande på Lärcentrum. Hos oss kan du studera både på grundläggande, gymnasial och eftergymnasial nivå samt särvux. Vi administrerar också kommunens arbetsmarknadspolitik.

Flexibla studieformer

Du väljer själv om du vill studera enstaka ämnen eller kompletta utbildningar, på hel- eller deltid, med handledarstöd eller på egen hand, på plats eller på distans.

Uppdragsutbildning

Lärcentrum har även ett arbetsgivarperspektiv. Vi samarbetar med näringslivet i Boden för att se till att de har tillgång till välutbildad personal.

Platsgaranti på LTU

Avslutade collegestudier ger platsgaranti till valfri utbildning vid LTU, med undantag för brandingengör, sjuksköterska, sjukgymnast samt till utbildningar med antagningsprov som behörighet. Platsgarantin gäller längst tre terminer efter avslutad collegeutbildning och att studierna är slutförda utan fördröjning.

Krav:
Avslutad collegeutbildning som är max 1 år gammal
Grundläggande behörighet
Särskild behörighet till sökt utbildning

YH - Yrkeshögskoleutbildning

Tågförare/lokförare, 300 yh-poäng
Tågbranschen i Sverige står inför stora nyrekryteringsbehov de närmsta åren, inte minst på grund av pensionsavgångar, därför har branschen ett stort nyrekryteringsbehov.
Delar av utbildningen sker ute i näringslivet
Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildning där delar av utbildningen genomförs ute i näringslivet hos branschföretagen. Utbildningen är utformad utifrån arbetslivets behov av eftergymnasial kompetens.
Då utbildningen är utformad i nära samarbete med branschföretagen i den aktuella branschen gör att ca 80 % av alla som läser en YH-utbildning får jobb eller startar eget efter avslutad utbildning.

Fördel Boden!

Boden ligger i Norrbotten ca 3,5 mil innanför kusten. Här bor ca 28 000 personer på en yta av 4500 kvkm. Boden är en småstad med god tillgång på service, boende och arbete. Föreningslivet är rikt. Nästan lika många som bor i Boden är med i kommunens föreningar. Har du ett intresse så har Boden en förening för dig.

I Boden är det nära till naturen. Det finns ett stort intresse för sportfiske och fina fiskevatten. Särskilt populärt är sportfisket i Luleälven nedströms Svedjebron. Boden har många föreningar. Oavsett ålder och intresse kan du hitta någon aktivitet som intresserar just dig. Det finns sportanläggningar för sommar- och vintersporter. Vi har bl. a. tillgång till bra löparbanor och elljusspår. På Sävastön finns en 18-håls golfbana. Boden har Sveriges nordligaste travbana. I familjebadet Nord Poolen kan du både få motion och uppleva spänning. På Gruvberget, Pagla och Storklinten har vi vintersportanläggningar av hög klass.

Boden har den lilla stadens fördelar. Handels- och serviceutbudet kan givetvis inte jämföras med storstadens. De flesta av oss som bor i Boden har däremot mycket nära till den service vi behöver till vardags. Dessutom har vi nära till det utbud som finns i Luleå.

Boden

Studentrabatter i Boden

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Boden.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Lärcentrum i Boden
  • Telefon: 0921-627 52
    Epost: larcentrum@boden.se