ANNONS
Logotyp för Mälardalens högskola

Mälardalens högskola

Låt din resa börja på Mälardalens högskola

Mälardalens högskola är en startstation för dig som vill vidare. Vi vet att våra studenter kan gå långt. Därför erbjuder vi en mängd verktyg som hjälper dig att nå dina mål – och ännu längre.
Det viktigaste skälet är att vi har utbildning av hög kvalitet. Men det beror också på att vi jobbar hårt med att hitta praktikplatser och examensarbeten åt våra studenter. Och alla de extra kurserna och föreläsningarna som hjälper dem att plugga bättre. Och vårt Idélab där studenterna kan testa sina affärsidéer och utveckla både sig själv och andra. Alla projekt och samarbeten vi har tillsammans med företag och arbetsgivare är också en bidragande orsak. Eller så är det allt det här tillsammans. Ja, visst är det så.

En stor högskola

På Mälardalens högskola pluggar 13 000 studenter och utbildningarna drivs i Eskilstuna och Västerås. Våra campus ligger centralt i Eskilstuna och Västerås. Två städer med ett brett utbud av affärer, kultur och nöjen. Städerna ligger dessutom mitt i den expansiva Mälardalsregionen med bra kommunikationsmöjligheter. Härifrån är det exempelvis bara en timmes resa till Stockholm. Campusområdena erbjuder många samlingsplatser där du kan plugga och umgås med dina klasskamrater. På Mälardalens högskola finns alla möjligheter för dig att lära känna många nya människor.

Högskolan och Studentkåren tar hand om dig

SFS Bästa studentstadMälardalens Studentkår som arbetar aktivt för att du som student ska ha en bra och kul tid på högskolan. De arrangerar olika aktiviteter som fester, filmkvällar och det årliga arrangemanget Studentolympiaden.
Dessutom kan du vara med i olika föreningar såsom: idrottsföreningar, Mälardalens Datorförening, spexföreningar (spex och teater), linjeföreningar med flera. Men Studentkåren representerar också studenter när det gäller utbildningsfrågor och eventuella konflikter mellan studenter och högskola. Många väljer också att engagera sig i Studentkåren, för den gemenskap och goda kontakter som det ger. Mälardalens högskola värnar om sina studenter och du behöver aldrig känna dig anonym som student.

Utlandsstudier

Att studera utomlands är ett utmärkt tillfälle att utvecklas som person och skaffa nya erfarenheter i exempelvis ett lands språk och kultur, samtidigt som du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Genom Mälardalens högskola får du möjlighet att studera på många platser runt om i världen, exempelvis Tyskland, Spanien, Kina och Thailand. Inte så dumt för din framtida karriär, eller hur?

Garanterat boende och fria resor mellan orterna

Eskilstuna kommun och Västerås stad garanterar att alla studenter som flyttar till någon av orterna får en bostad. Det kan vara ett studentboende i korridor eller lägenhet. Några av studentbostäderna ligger bara några minuters promenad från högskolan. Du är dock bara garanterad boende på den ort där din utbildning ges. En annan fördel med Mälardalens högskola är att du som student får fria bussresor mellan campus i Eskilstuna och Västerås.

Högtider, utmärkelser, priser, ranking

Toppbetyg av näringslivet
Svenskt Näringsliv gör varje år en undersökning som heter Högskolekvalitet. Granskningen rankar Mälardalens högskola högt när det gäller samverkan med näringslivet. Många utbildningar stäms av med branschråd och som student ges man möjlighet till praktik, exjobb på företag, mentorprogram, arbetsmarknadsdagar, branschmingel och föreläsare från näringslivet. Genom detta får studenten tillgång till viktiga nätverk redan under studietiden.
– Mälardalens högskola har tagit detta med samverkan i utbildning på allvar. De tar ansvar och är länken som krävs som mellan högre utbildning och näringsliv, så att studenter och arbetsgivare hittar varandra, säger Mikaela Almerud, Svenskt Näringsliv.

Miljöcertifierad – först i världen
1999 blev Mälardalens högskola, som den första högskolan i världen, miljöcertifierad enligt den internationella standarden ISO 14001. 2006 blev högskolan dessutom, som första lärosäte i landet, arbetsmiljöcertifierad.

81% av våra studenter har jobb ett år efter sin examen.*
*Rapport från Högskoleverket

Campus Västerås

MDH i Västerås finner man på 15 minuters promenad från centralstationen, mittemellan sportarenan Rocklunda och city. Högskolebyggnaderna är moderna och nybyggda från grunden för att på ett så bra sätt som möjligt passa till ändamålet. Högskolebiblioteket är en riktig sevärdhet med sina 18 meter i takhöjd. Byggnaden har till och med vunnit arkitekturpris. Västerås som stad är Sveriges femte största tätort med drygt 100 000 invånare. Kommunen har upp emot 130 000 invånare. Då högskolan ligger så nära centrumkärnan är närheten till det stora restaurang och pubutbudet ett stort plus. För dig som är från huvudstaden eller som gärna tar en tur till den så är det bara en timme på tåget som behövs!

Campus Eskilstuna

Eskilstuna kommun med sina drygt 94 000 invånare ligger i Södermanland och är huvudorten i länet, dock inte residensstad. Bara ett stenkast från centralstation hittar man Campus Eskilstuna, inhyst i gamla anrika industrifastigheter som renoverats till toppmodern standard. Då campus ligger mitt i stan så har man nära till allt, vare sig det gäller en fika, en bit mat eller stadens puls. I Eskilstuna finns mycket att hitta på när man har en pluggfri dag eller helg. I direkt närhet till Campus finns ett stort utbud av restauranger och butiker och caféer. Vill man hitta på nåt annat kan man ta en tur till Parken Zoo eller gamla stan. Eskilstuna är också en erkänd musikstad, bland annat kommer bandet Kent från stan! Man har också vunnit pris som årets popstad och årets jazzstad.

Läs mer om följande utbildningar som ges vid lärosätet

Studentrabatter i Västerås

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Västerås.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Presentationsfilm

Karta och kontakt

Mälardalens högskola
 • Mälardalens högskola - Campus Eskilstuna Box 883
  721 23 Västerås
  Tel: 021-101300

  Mälardalens högskola - Campus Eskilstuna
  Box 325
  631 05 Eskilstuna
  Tel: 016-15 36 00