ANNONS
Logotyp för Malmö högskola

Malmö högskola

Malmö högskola är en modern och internationell högskola. Ungefär en tredjedel av våra nybörjarstudenter har internationell bakgrund och vårt mål är att skapa en mångkulturell studiemiljö, för alla. Vi är det lärosäte i landet som har störst andel kvinnliga professorer och vi rekryterar framgångsrikt studenter ifrån så kallade studieovana miljöer. Att högskolans studenter och forskare utgör en blandad grupp ser vi som en stor tillgång.

Högskolan i Malmö är landets yngsta högskola. Och största. Här läser årligen omkring 25000 studenter -  varav en stor del kommer från så kallade studieovana miljöer. Att så många söker sig till oss beror sannolikt på att såväl våra yrkesorienterande som våra nya tvärvetenskapliga utbildningar är utvecklade i nära samarbete med företag, myndigheter och andra organisationer för att möta de behov som finns i dagens och morgondagens samhälle. Resultatet av denna tydliga koppling till övriga samhället också sitt tydliga språk: våra studenter får intressanta och utvecklande arbeten efter sina studier. Ett annat skäl till att många väljer att läsa hos oss är att vi erbjuder en internationell och mångkulturell studiemiljö och en öppen atmosfär med nära kontakt mellan lärare och studenter.

Högskolan samarbetar aktivt med näringsliv och offentlig sektor. Många av våra utbildningar är yrkesorienterade och innehåller inslag av praktik eller projektarbete i nära kontakt med externa aktörer. Forskningen är ofta flervetenskaplig och bedrivs i tätt samarbete med partners av olika slag.

Studentstad året runt

Malmö högskola ligger mitt i staden, med dess stora utbud av kultur, nöjen och krogar, sport och andra aktiviteter. Dessutom tar du dig till storstaden Köpenhamn inom tjugo minuter. Här finns därför alla möjligheter att få uppleva ett ett rikt och varierat studentliv - även efter föreläsningarna. Läs mer här!

Studentkåren Malmö

Studentkårens ordförande guido guidos berättar om studentkåren: Som student behöver du aldrig stå ensam om du stöter på problem under din utbildning. Studentkårens huvuduppgift är att se till att alla studenter vid Malmö högskola ska ha en behaglig studietid. Studentkåren arbetar med utbildningsbevakning, studentinflytande och hjälper studenter med olika problem som rör högskolan och studierna. Det kan vara allt ifrån att medla mellan lärare och student till att hitta en mikrovågsugn för lunchen. Studenter också med och röstar i alla beslutande organ på högskolan och träffar kommunen regelbundet. Kåren för in studentperspektivet och medverkar till smartare beslut. Dessutom ser kåren till att det alltid finns något att göra på  vid sidan om föreläsningarna och tentapluggandet. Inom Studentkåren Malmö finns ett brett utbud av föreningar som är öppna för alla medlemmar. Kåren fixar också intressanta seminarier och roliga studentkvällar på nattklubbar runt om i Malmö.
Läs mer om studentkårerna vid Malmö högskola.

Arbetslivskontakter

För att vara attraktiv på arbetsmarknaden efter dina studier är viktigt att tidigt etablera en kontakt med näringslivet. Nedanstående aktörer är intresserade av att komma i kontakt med dig angående examensarbete, praktik, sommarjobb, trainee eller internship.

Bild för Lomma kommun

Läs mer om följande utbildningar som ges vid lärosätet

Studentrabatter i Malmö

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Malmö.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Malmö högskola
  • 205 06 Malmö
    Tel: 040 - 665 70 00