ANNONS

Nova

Nova - Platsen där utbildning, forskning och utveckling möts

Välkommen till Nova, Oskarshamnsregionens akademiska plattform. Här agerar flera av landets stora universitet och högskolor.

Som student kan du välja mellan ett stort antal utbildningar. Det finns Yh-utbildningar, högskoleprogram och fristående kurser. Vi erbjuder också ett antal öppna föreläsningar. Företag och organisationer kan få skräddarsydda uppdragsutbildningar. Vi hjälper till med kompetensutvecklingen på en rad områden.

Läs mer om alla utbildningar här.

Som forskare är du välkommen till en spännande och världsunik forskningsmiljö, där näringsliv, akademi och samhälle samspelar. I bl.a Äspötunneln 500 meter ner i marken sker forskning, där vi genom ett samarbete med SKB kan nyttja deras anläggningar och kompetens. Här finns både grundforskning och tillämpad forskning.

På Nova finns också ett arbete med kommersialisering av forskningsresultat och högteknologiska innovationer från näringslivet - Atrinova Affärsutveckling AB.

Sekretariatet för UBC:s (Union of Baltic Cities) Energikommission är placerat på Nova. Här arbetar vi med framtidens energi i Östersjöregionen.

Nova

Oskarshamn

Våra småländska skogar har sannerligen fostrat oss till företagsamhet och vänlighet. Från våra delar kommer IKEAs grundare Ingvar Kamprad, sagodrottningen Astrid Lindgren, författaren Wilhelm Moberg, den småländska Gnosjöandan - småföretagaranda och klurighet och inte minst vår egen internationellt kända träskulptör Döderhultaren. På en liten yta kan du välja mellan upplevelser med helt olika inriktningar. Här finns det mesta du kan önska. Sol och bad. Barn och familjeaktiviteter. Naturupplevelser. Musikfestivaler. Historiska minnesmärken. Fiske. Golf. Båtliv.

Oskarshamn har cirka 26.000 invånare och regionens starkaste näringsliv. Vår stad kännetecknas av gemyt och trivsel. Här finns affärer, en uppsjö av restauranger, akutsjukhus, vård, barnomsorg, fritidsaktiviteter och båtliv, precis som i storstaden. Inget saknas. Skillnaden är bara den att vi slipper stress, köer och den anonyma tillvaro som finns i storstäderna. Här är lite skönare att bo och leva.

Studentrabatter i Oskarshamn

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Oskarshamn.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Nova
  • Besöksadress: Varvsgatan 15,
    Oskarshamn