ANNONS
Logotyp för Operahögskolan

Operahögskolan

På Operahögskolan i Stockholm ska du som sångare, regissör och repetitör utveckla ditt konstnärskap för att kunna klara av ett liv som artist ute i en verklighet som ständigt förändras. Vare sig du efter genomförd utbildning arbetar med barnopera i en förort eller sjunger på Metropolitan ska du på Operahögskolan få de nycklar som gör att du ständigt utvecklas för att klara av nya utmaningar.

Konsten är en oerhört viktig del i många människors liv där du som artist har en unik möjlighet att förändra en enskild människas liv. Det gäller därför att inte bara utveckla sitt instrument och talang utan också vara medveten om den omvärld vi lever och verkar i.
Vi som arbetar här på Operahögskolan har därför till uppgift att genom vår egen erfarenhet och kunskap ge dig alla de nycklar som du behöver för att både utveckla din artistiska ådra samt din medvetenhet att verka i olika sammanhang i en föränderlig värld.

Operasångare

Undervisningen består av individuell undervisning, gruppundervisning och projektbaserad undervisning. Många ämnen är processorienterade och förutsätter att alla studenter deltar i undervisningen.
Läs mer här!

Repetitörer

Operahögskolan utbildar operarepetitörer, det vill säga musikaliska instuderare inom opera och närliggande musikdramatiska former.
Läs mer här!

Operaregissörutbildningen

Operaregissörens uppgift är att vara den drivande och ledande kraften i den sceniska processen och vara den som ger verket sin personliga tolkning.
Läs mer här!

Samverkan med omvärlden

En av Operahögskolan i Stockholm viktigaste mål är att ha en stark förankring i en dynamisk omvärld. Samspelet med operavärlden är och ska vara en integrerad del av verksamheten vid högskolan. En viktig uppgift är att sprida kunskap om opera och annan musikteater. Konkret innebär detta att Operahögskolan ägnar mycket tid till att samverka med landets operascener där delar av undervisningen på senare år genomförts tillsammans med Kungliga Operan, Folkoperan, Drottningholms Slottsteater och Norrlandsoperan.

Forskning

Operahögskolan arbetar för att utveckla en kreativ miljö för forskning och konstnärligt arbete. Målsättningen är att forskning och konstnärligt utvecklingsarbete på sikt genomsyrar utbildningssystemet vid högskolan.
Läs mer här!

Läs mer om följande utbildningar som ges vid lärosätet

Studentrabatter i Stockholm

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Stockholm.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Apoteksgruppen
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för Apoteket Nova
Bild för MyTrendyPhone.se
Bild för A-Dental

Karta och kontakt

Operahögskolan
  • Teknikringen 35
    114 28 Stockholm