ANNONS
Logotyp för Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala, Sveriges främsta studentstad. Här får du uppleva ett studentliv utöver det vanliga. Många av våra studenter beskriver sin tid vid Uppsala universitet som en av de mest minnesvärda perioderna i deras liv. Varför då, undrar du. Jo, för att Uppsala är en stad där studentlivet hela tiden syns och märks och finns i såväl vardag som fest.

Studentstaden Uppsala erbjuder gränslösa möjligheter. Här kan du vara den du är, studera, ägna dig åt dina intressen, hitta nya passioner och träffa vänner, som du kan dela alla dina intryck och upplevelser med. Som Uppsalastudent behöver du aldrig ha tråkigt och vi har absolut inga hemligheter.

Följ “Plugga nu” -bloggen för dig som studerar eller vill börja plugga i Uppsala.

Studentliv

Den unika sammansättningen av nationer, kårer och föreningar gör att studentlivet i Uppsala överträffar det mesta.
I Uppsala finns det traditionella studentlivet i vardag och fest – i studentkorridorer och på nationer. Cyklister i frack och långklänning på väg till bal samsas med människor på väg till klubbar och pubar. Kören och teatergruppen är lika självklar som innebandylaget.
Det finns ungefär 40 000 studenter i Uppsala. Varje höst och vår anländer flera tusen nya studenter och oavsett om du är nykomling eller ej är det lätt att smälta in.

Nationer

Nationerna utgör kärnan i Uppsalas studentliv. Här får du tillgång till pubar, lunchserveringar, bibliotek, baler, klubbar, teater-, musik- och idrottsverksamhet. Vill du engagera dig är det välkommet, men inte ett krav. För de flesta är nationerna bara ett ställe att ha kul på vid sidan av studierna. På Nationsguiden (nytt fönster) kan du läsa om allt som händer på nationerna.

Kår och föreningsliv

Förutom nationer finns kårer, föreningar.och politiska partier, som arbetar för att göra din tid som student så bra som möjligt, och som samtidigt ger dig en chans att aktivt vara med och påverka din situation. Du kan till exempel gå med i någon av kårens studiegrupper, skriva i en kårtidning eller bli medlem i en idrottsförening. Möjligheterna är många.

Valborg

Sista april, Valborgsmässoafton, är årets största studenthögtid i Uppsala med bland annat forsränning, sillunch, champagnegalopp och gasquer.

Bostad

I Uppsala finns det flera olika sätt att bo som student. Korridor, inneboende, studentlägenhet eller hyra i andra hand är några alternativ.

Bo i studentbostad

En studentbostad är bara tillgänglig för studenter och den har i regel lägre hyra än en vanlig hyresrätt. Oftast är den helt hyresfri under sommaren. I Uppsala erbjuder både nationer och bostadsföretag studentbostäder.

Olika typer av studentbostäder: Enkelrum i korridor, dubblett med pentry, egen lägenhet. (Dessa är främst avsedda för familjer.)

Tips på sajter med bra information om bostäder:

Har du frågor? FAQ - Här finns vanliga frågor och svar.

Bostad, Examen, Funktionshinder, Högskoleprovet, Kårer/Nationer, Litteratur/schema, Registrering/Upprop, Studentkonto, Utbytesstudier,Övrigt

 

Läs mer om följande utbildningar som ges vid lärosätet

Studentrabatter i Uppsala

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Uppsala.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Uppsala universitet
  • Box 256
    751 05 Uppsala
    Tel. 018-471 00 00