ANNONS

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka – en specialenhet under Botkyrka kommun – Utbildning och arbetsmarknad. Xenter Botkyrka anordnar utbildning och kulturverksamhet inom områden som media, finans, säkerhet och grafisk produktion. Vi utbildar på alla nivåer; Yrkeshögskoleutbildning (YH) på eftergymnasial nivå, gymnasieutbildning i samverkan med Tumba gymnasium, samt kultur- och mediepedagogisk verksamhet för lärare och elever i grundskola och förskola.

Vårt fokus ligger på att vara branschnära och vi använder oss av professionell utrustning samt personal med bred erfarenhet och många kontakter i branschen. Till vårt förfogande har vi avancerade produktionslokaler för film/TV, animation, ljud, foto, journalistik samt grafisk produktion och kommunikation. Utöver det finns i lokalerna även föreläsningssalar, konferenslokaler, restaurang och ett flertal företag – främst med IT- och medieinriktning. På Xenter får människor med olika specialkompetenser möjlighet att mötas i undervisning, produktion eller projekt, vilket skapar de kreativa synergier som gör Xenter till en dynamisk mötesplats för de över 500 personer som dagligen arbetar eller studerar här.

På uppdrag av Film Stockholm, driver Xenter Vårrullen – Stockholms regionala och en av de mest inflytelserika ungdomsfilmfestivalerna i landet. Vårrullen verkar också som en pedagogisk modell för medieprogrammet och som länk mellan utbildning och mediebransch, mellan etablerade yrkesmän och elever på väg in i yrkeslivet.

Xenter-huset är av många kallat “Botkyrkas vackraste hus”. Arkitekturen är så uppseendeväckande att den fått en plats i boken “Guide till Stockholms arkitektur”. Huset som tidigare hette Grafiskt Centrum är ritat av Rodel Stintzing och stod färdigt 1991.

Utbildningar

Xenters yrkeshögskola erbjuder dig nio olika yrkesutbildningsval som alla kan förändra ditt liv:

 • Livesändningsspecialist
 • Fastighetsförvaltare
 • Rådgivare inom bank och finans
 • Försäkringsförmedlare, kundtjänstmedarbetare, skadereglerare
 • Redovisningsekonom
 • Expo-, skylt- och storbildsproducent
 • Trycksaksproducent
 • 3D-tekniker
 • Hisstekniker


Läs mer om våra utbildningar här.

Studentrabatter i Stockholm

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Stockholm.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Apoteksgruppen
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för Apoteket Nova
Bild för MyTrendyPhone.se
Bild för A-Dental

Karta och kontakt

Xenter Botkyrka
 • Utbildningsvägen 3
  147 40 Tumba
  Tel: 08-530 623 70