ANNONS

Yrkeshögskolan Helsingborg

Yrkeshögskolan i Helsingborg är en del av Helsingborgs stad. Du hittar oss bredvid Campus på Rönnowsgatan 8, på gångavstånd till Knutpunktens tåg och bussar. Våra utbildningar ger dig aktuell kunskap och näringslivskontakt som kan leda till ett framtidsjobb.

Studera
Yrkeshögskolan i Helsingborg erbjuder aktuella och av arbetslivet efterfrågade utbildningar som efter examen leder till jobb. Vi har idag åtta utbildningar. Varje utbildning är unik, det betyder att den är anpassad efter arbetslivets behov. De lärare som undervisar är konsulter med specifik och aktuell branschkunskap.

Utbildning som leder till jobb
Varje år ansöker vi hos Yrkeshögskolemyndigheten om att få starta en utbildning. Myndigheten ger besked i januari. Om vi får starta en utbildning innebär det att myndigheten anser att det finns ett behov på arbetsmarknaden av just den specifika kompetensen. Detta gör att de utbildningar vi erbjuder är efterfrågade på arbetsmarknaden och därför leder till ett jobb.

Varje utbildning är unik
Till varje utbildning finns en ledningsgrupp med representanter från arbetslivet. Ledningsgruppen beslutar, rektor och utbildningsledare verkställer besluten.

Konsulter är lärare
De lärare som undervisar på YH H-borg är också konsulter inom sin bransch. Det betyder att varje lärare har en unik och aktuell kompetens inom yrkesområdet. Vi samarbetar med konsulter från hela landet.

Nya utbildningar
En ny utbildning ansöks hos Yrkeshögskolemyndigheten. Behovet initieras av ledningsgruppen, näringslivet eller av någon annan. Varje år skickar YH H-borg in ansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten. Ansökningarna handlar om att få starta om en utbildning, att förändra en utbildning eller göra en helt ny utbildning. Vi gör detta tillsammans med arbetslivet.

LIA – Lärande i arbetet
En tredjedel av utbildningen förläggs på en arbetsplats. Det heter LIA och är en eller flera kurser i utbildningen som genomförs och betygsätt. Den studerande söker själv sin LIA-plats. Skolan förbereder företagen och hjälper den studerande att söka en LIA-plats, i de fall där det behövs.

YH Collection Helsingborg Business Region – ett samarbete med andra utbildningsanordnare
YH H-borg samarbetar med 10 utbildningsanordnare i Skåne Nordväst. Tillsammans bildar vi YH Collection Helsingborg Business Region.Gemensamt har vi en bredd i utbildningserbjudandet I regionen erbjuder vi 33 utbildningar och har tillsammans 1500 studerande. Varje år förändras vår utbildningskollektion. YH Collection erbjuder konkurrenskraftiga utbildningar inom ett bredd område som leder till jobb. Vi samarbetar med flera tusen företag.

Vad innebär det att studera på YH-H-borg
Våra utbildningar är mellan 1-2år och är studiestödsberättigande. De flesta av våra utbildningar är på heltid, vi har en utbildning på halvfart. Du är schemalagd 2-3 dgr per vecka. Under LIA perioderna jobbar du heltid på en arbetsplats.

Yrkeshögskolan i Helsingborg en del av Helsingborgs stad
I Målprogram Helsingborgs stad 2011-2014 är visionen: Helsingborg ska vara Sveriges mest attraktiva stad för människor och företag.Vi vill utveckla Helsingborg till en spännande och framtidsinriktad stad som lockar en mångfald av olika människor som vill bo, leva, arbeta, studera, uppleva, investera eller starta företag i staden. Vi vill att du som studerande ska välja en av våra utbildningar och därmed medverka till att göra Helsingborgs stad till Sveriges mest attraktiva stad för människor och företag.

Utbildningar

Biogastekniker 1 år (200 YH poäng)

En utbildning för dig som vill jobba både praktiskt och teoretiskt i en ny och spännande bransch. Samtidigt blir du en miljökämpe som aktivt minskar utsläppen av växthusgaser varje dag på jobbet. Allt från mikrobiologi till handfast byte av pumpar ingår både i utbildningen och i arbetet. Efter utbildningen kan du jobba som biogastekniker, processtekniker, underhållstekniker, driftstekniker.
Biogas
Läs mer om utbildningen här.

Elteknik 2 år, 80 Ky-poäng

Den här utbildningen riktar sig till dig som har el-utbildning och vill vidareutveckla din yrkesroll, eller till dig som har läst en naturvetenskaplig- eller teknisk utbildning och har ett stort intresse för elteknik.
Elteknik
Läs mer om utbildningen här.

Internationella transporter och logistik 2 år, 80 Ky-poäng

En logistikers uppdrag är att effektivisera processer och hitta högsta möjliga effektivitet till lägsta möjliga kostnad. Logistik handlar helt enkelt om att hitta vägar och sätt att förbättra en verksamhets lönsamhet. Det här är en utbildning för dig som vill skapa och jobba med transportlösningar och logistiksystem inom ett område som utvecklas snabbt. I Helsingborgs regionen är branchen stor och växer snabbt.
Transport
Läs mer om utbildningen här.

Kart-och mätningsteknik 2 år, 400 Yh-poäng

Gillar du att jobba både ute och inne,använda högteknologiska instrument och bidra till samhällsutveckling där infrastruktur, information och kommunikation står i centrum? Då ska du välja Kart och mätningsteknik.
Kart och mätningsteknik
Läs mer om utbildningen här.

Tandsköterska 1½ år, 300 Yh-poäng

Att arbeta som tandsköterska är ett omväxlande arbete med mycket patientkontakt. Som tandsköterska ingår du i ett vårdteam med tandläkare, tandsköterskor, tandhygienist och tandtekniker. Men du ska även självständigt informera och utföra munhälsovårdande insatser på människor i olika ådrar.
Tandsköterska
Läs mer om utbildningen här.

Studentrabatter i Helsingborg

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Helsingborg.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Yrkeshögskolan Helsingborg
  • Rönnowsgatan 8
    252 25 Helsingborg
    Telefon 042-10 51 00