ANNONS

Yrkeshögskolan Nybro Brunn

Innovation och utveckling hämtar sin drivkraft från kreativitet och kunskap i någon form. Ett aktivt och framåtsyftande näringsliv eller organisation måste ha tillgång till dessa fyra beståndsdelar.
Brunnen är mötesplatsen som förmedlar, tillhandahåller och utvecklar. Brunnens uppdrag är att tillgodose individers och företags behov av kompetens. Avsikten med verksamheten är bland annat att skapa en sammanhållande och drivande kraft i ett arbete där näringsliv, näringslivsorganisationer, kommun, utbildningsväsende och andra intressenter möts, efterfrågar, skapar och utväxlar utvecklingsresurser. En stor del av verksamheten består av att erbjuda yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå.

Teknik- och produktionsledning

Utbildningen syftar till att ge kunskaper i produktion och tillverkningsprocess från order till leverans, arbetsorganisation och produktionsekonomi. Vi erbjuder en utbildning som kan bli starten på en intressant yrkesframtid i den mångsidiga träbranschen.För mer information besök www.ntu.se.

Konstglas

Genom yrkeshögskoleutbildningen Konstglas erhåller du kunskaper för att skapa, forma och designa produkter som också har fokus på kommersiellt värde.
Efter utbildningen kan den studerande få anställning i glasföretag, i mindre eller medelstora glashyttor eller i närliggande områden som efterfrågar kompetens som brukskonsthantverkare.För mer information besök www.riksglasskolan.se.

Hälso- och vårdadministratör YH

Utbildningen hälso- och vårdadministration vänder sig till dig som vill arbeta i offentlig eller privat hälso- och sjukvård (benämndes tidigare som läkarsekreterare). Inom hälso- och sjukvården sker en ständig utveckling. Genom informationstekniken har under senare år nya förutsättningar och arbetssätt skapats och det är viktigt att ta tillvara på alla de möjligheter detta ger. Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som omfattar 2 år.
För mer information besök www.nybrovuxenutbildning.se.

YH Nybro brunn

Nybro som ort

Nybro ligger i sydöstra Småland och växte fram under 1800-talets början. Näringslivet domineras i dag av trä-, glas- och verkstadsindustri. 15 kilometer från Nybro ligger Orrefors glasbruk, i Nybro kommun finns också Målerås glasbruk som är känt över hela världen för sina kristallblock. Inom tätorten finns ytterligare två glasbruk, Pukebergs glasbruk och Nybro glasbruk. Tätheten mellan glasbruken inom och kring kommunen har lett till att Nybro ofta kallas för “Staden i Glasriket”. Vid varje glasbruk finns utställningar av glas.

Studentrabatter i Kalmar

Här finns studentrabatter och erbjudanden för dig som studerar i Kalmar.

Bild för ABC-Gruppen
Bild för Apple Store
Bild för SF Bio
Bild för SJ
Bild för Comviq studentrabatt
Bild för MyTrendyPhone.se

Karta och kontakt

Yrkeshögskolan Nybro Brunn
  • Långgatan 13
    382 80 Nybro
    Tel: 0481-456 91