tumblr tracker
Studera i Stockholm

Stadstexter

Stockholm har många universitet och högskolor där man kan studera en stor bredd av ämnen. Det finns 19 skolor som är med i Stockholms Akademiska Forum, sedan finns det även skolor utanför denna kategori som också utbildar inom olika ämnen.

De största skolorna i Stockholm är bland annat Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Karolinska Institutet och Handelshögskolan.

På Stockholms universitet kan du studera humaniora, samhällsvetenskap, juridik, matematik och naturvetenskap. Kungliga Tekniska Högskolan fokuserar på teknik och naturvetenskap. Karolinska Institutet är den största institutionen i Sverige för medicinsk utbildning och forskning och utbildar bland annat barnmorskor, läkare och psykologer. Handelshögskolan i Stockholm är en privat högskola och Sveriges äldsta handelshögskola. Där kan du läsa både kandidat- och masterprogram inom det ekonomiska området.

I Stockholm finns även många skolor inom det estetiska området, några utav dem är Dans och Cirkushögskolan, Konstfack, Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan.

Stockholm har ett studentliv som avviker lite från det stereotypiska nationslivet som finns i exempelvis Lund. Man kan välja att engagera sig i kårer, utskott och liknande eller dyka in i det storstadsliv som vår huvudstad har att erbjuda. På så sätt kan man få lite av varje!